INLEIDERS VAN TOPNIVEAU

Wij selecteren onze inleiders op basis van hun ervaring als onderzoeker, wetenschapper of adviseur. Zij staan hoog aangeschreven binnen hun vakgebied, en zijn verbonden aan gerenommeerde opleidingsinstituten, universiteiten of adviesbureaus.

Vaak worden zij uitgenodigd om raden van bestuur, korpsleiding en ministers te adviseren. Voor Bosno geven zij vorm aan de theorie bijeenkomsten die goed zijn afgestemd met de praktijk vraagstukken van deelnemers en hun organisaties.

November 2022

Greet Lhermitte

Kunsthistoricus (KULeuven)

Lees meer

Greet Lhermitte is kunsthistoricus (KULeuven) en volgde na haar studie een opleiding gestalttherapie (Multidimens). Zij startte haar loopbaan als gids in musea in Antwerpen en Brussel en als leerkracht esthetische vorming. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in hun kijk- en denkprocessen, in het onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Zo ontwikkelde zij een reeks methodieken onder de titel: ‘BEELDtanken’, om je persoonlijke oordeelvorming in kaart te brengen.

beeldtanken.be

November 2022

Leonique van Tol en Linda Verdiesen

Coaches in ervaringsgericht leren

Lees meer

Onder het label Get Real werken Leonique en Linda aan bewustwording bij mensen van wie zij zijn, hoe ze met elkaar omgaan en wat zij creëren. Zij maken gebruik van  ervaringsgerichte werkvormen zoals paarden coaching, opstellingen en lichaamswerk voor praktijk casuïstiek.

thegetrealcompany.nl

November en december 2022

Prof. ir. Matthijs van Dijk

Hoogleraar Mobiliteitsontwerp

Lees meer

Matthijs van Dijk is hoogleraar Mobiliteitsontwerp aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van TU Delft. In 1992 richtte hij zijn Amsterdamse ontwerpadviesbureau KVD reframing op. Hij was ook een van de oprichters en bestuursleden van de Design and Emotion Society. Daarnaast aanvaardde hij in 1992 een parttime ‘universitair docent’-positie aan de Technische Universiteit Delft. Hij is tevens managing partner van Reframing Studio in Amsterdam dat zich niet alleen richt op producten maar nadrukkelijk ook op zinvolle diensten en services voor een betere samenleving.

reframingacademy.com

November en december 2022

Ir. Drs. Jan den Hollander

Organisatie adviseur

Lees meer

Jan den Hollander (1950) studeerde technische natuurkunde en bedrijfskunde en opleidingen voor organisatieadvies. Hij is geassocieerd partner bij Van de Bunt,en adviseert overheden, instellingen en organisaties van professionals over planning en control, bestuurlijke informatievoorziening, (de-)centralisatievraagstukken, netwerk- en krachtenveld analyse en regie. 

vandebunt.nl

November en december 2022

Msc. Ricardo Uijen

Strategisch adviseur

Lees meer

Ricardo Uijen studeerde Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg.  is partner bij Thaesis. Daarvoor heeft hij een aantal eigen ondernemingen gehad en gewerkt als freelancer in de financiële sector.

Ricardo adviseert over strategie en organisatie in onder andere zorg, media, finance en zakelijke dienstverlening. Naast zijn werk is Ricardo betrokken bij een aantal maatschappelijke initiatieven en ondernemingen.

thaesis.nl

November en december 2022

Dr. Edwin Kaats

Organisatie adviseur

Lees meer

Edwin kaats is organisatieadviseur gespecialiseerd in vraagstukken m.b.t. samenwerking. Het verbinden van mensen en organisatie is zijn passie. Hij draagt bij tot het beter functioneren van samenwerkingsverbanden tussen organisaties door erover te adviseren, door procesregie en door te doceren, onderzoek te doen en erover te publiceren. Hij promoveerde op het proefschrift Bestuurders zijn van betekenis, allianties en netwerken uit bestuurlijk perspectief (2008), samen met Wilfrid Opheij, met wie hij ook bureau Common Eye oprichtte.

edwinkaats.nl