Franc Heijke en Bosno

‘Bij Bosno komt mijn ervaring goed tot zijn recht. Ik heb management- en directiefuncties gehad bij commerciële bedrijven, bij een gemeente en bij een maatschappelijke instelling. ‘Uiteindelijk komt het neer op mensen en het begrijpen wat hen beweegt en bezig houdt. Anders kijken, goed luisteren, oordeel uitstellen en aandacht geven maakt leren en ontwikkelen mogelijk. Dat geldt altijd en in elke organisatie.

Voor mij betekent Bosno: dienstbaar zijn, gastvrij organiseren, een visie hebben op organisaties en maatschappij, en op hoe je zelf in het leven staat. Dit vraagt om alert te zijn op signalen en ontwikkelingen, mee te bewegen waar nodig, en kunnen improviseren. Als amateur jazz pianist doe ik dat ook: begeleiden en ondersteunen, improviseren en soms soleren.

Ik onderschrijf van harte de principes die we meegeven aan deelnemers: nieuwsgierig zijn, verantwoordelijk en initiatiefrijk zijn, en elkaars kwaliteiten stimuleren. Daarmee vergroten deelnemers hun carrière kansen, hun vermogen om vorm te geven aan persoonlijke- en organisatiedoelen.’

Waarde CREËREN

Mijn rol is de leergang inhoud te geven, het proces te faciliteren, en als een samenhangend geheel aan te bieden aan deelnemers, hun management en organisaties. Vaak staan deelnemers op een kruispunt van hun carrière en leven. Het is mijn inzet om daaraan een bijdrage te leveren, op zo’n wijze dat dat leidt tot verbreding van kwaliteit van leven en werken, tot in lengte van tijd.